Ha érdekelnek kiadványaink és érdekességeink, iratkozz fel leveleinkre. Most letölthető naptárat adunk neked.
A feliratkozóknak automatikusan küldjük a Dió Magazin digitális kiadását, mely minden hónap első napjaiban jelenik meg.

Titi Hajnalka - A kis pocaklakó

Titi Hajnalka - A kis pocaklakó

Kezdetben volt Apa és Anya, aztán megszületett Lili.
Lili csodaszép kislány volt, ő lett Anyu és Apu szeme fénye, a „Kis család királyság” angyalhajú aprósága, akire még Napocska is szeretettel mosolygott és elragadtatással simogatta arcocskáját a Szél. Nem is volt nála boldogabb, az egész földkerekségen!

A nap fénypontja az volt, amikor Anyu meleg ölelésébe bújhatott és megsimogatta a haját. Ilyenkor érezte a leginkább a biztonságot, a szeretetet, amit soha nem akart elveszíteni.
- Szeretlek Anya!- mondta mosolyogva.
- Én is szeretlek, kicsim!- felelte Anyu.
Az idő csak telt, Lili is cseperedett, s Anyu hasa napról – napra kerekedni kezdett. Lili nagyon megijedt, nem értette miért, arra gondolt, talán Anyu beteg?
- Nem, nem vagyok beteg!- nevetett Anyu– Kis pocaklakó van a hasamban.
Lili még mindig nem értett semmit. Az a „kis pocaklakó” csak nem lehet egészséges dolog! Valamiféle élősködő lenne? És az miért jó Anyunak? Neki nem ijesztő?
- De mit keres a hasadban?
- Tudod valamikor te is itt laktál a pocimban. Amikor pedig erős és nagy lettél, s már nem fértél el itt benn, megszülettél. Kistestvéred lesz Lili!
Lili ekkor rémült meg igazán. Ő aztán nem tudott örülni a hírnek. Most mihez kezd? Most ki fogja őt szeretni? Osztozkodnia kell Anyun, Apun. Mindenki a babát fogja szeretni. A „Kis család királyságban” csak ő lehet a hercegnő, nincs helye senki másnak!
- Hát nem örülsz?- nézett rá Anyu.
- Nem!- felelte dacosan, és kirohant a kertbe.
Ez volt az a hely ahol, amikor bánat érte, mindig meg tudott vigasztalódni. Anyuval sok szép virágot ültettek ide, meseszép színekben pompázott az egész virágos kert. Volt itt minden: tulipán, margaréta, borzaskata, porcsin-, és bazsarózsa, harangvirág, liliom, s még sorolhatnánk. Reggel, este odaadóan öntözték valamennyit, ha kellett pedig meg is kapálták. A virágok sem maradtak hálátlanok színeikkel, gyönyörűséggel tündököltek, s a levegőt finom illatokkal árasztották el.
Lili leült a virágok közé, a mellette lévő rózsát nézte, amely új bimbókkal büszkélkedett az elmúlt nap óta. Szemei megteltek könnyel. Magányosnak érezte magát, mint akit már senki sem szeret. Egy könnycsepp csillant meg a fényben, lassan végiggurult az arcán, majd egyenesen a rózsára hullott. Fejét a tenyerébe hajtva kezdett sírni.
- Gyermekkönnyek! Sós és keserű, csak árt a szirmaimnak- eszmélt fel egy hangra. Felnézett.
- Ki szólt? –körbe nézett, de senkit sem látott a kertben.
- Hát én!- jött a válasz máris.
Lenézett. Hát láss csodát, egy virág szólt hozzá. Meglepetten nyitotta nagyra szemeit. Hogy lehet ez? Kérdezni szeretett volna, de a rózsa megelőzte:
- Miért sírsz kicsi lány?
- Csak azért, mert engem senki sem szeret. Anyunak, és Apunak, én már nem kellek. Hamarosan kistestvérem lesz.
- Ó, hát csak ennyi a baj? Ezért igazán kár szomorkodj. Testvérnek lenni nagyszerű dolog! Nézz meg minket, mi egyazon kert, különböző virágai, testvérek vagyunk. Együtt játszunk a szélben a méhecskékkel, együtt fürdünk az est harmatában minden alkonyatkor, és a nagy viharban összebújva vigyázzuk egymás biztonságát, hogy bajunk ne essen.
- Valóban?- csodálkozott el Lili. Eszébe jutott, néha annyira vágyna játszótársra, vagy valakire akivel együtt lubickolhatna a medencében... De a félelme mindenen felül kerekedett- Félek, hogy elveszítem Anyut.
- Ugyan már! Nem veszíted el. Az anyukák szívében a szeretet egyenlően oszlik szét a gyermekeik között, ezért is olyan nagyszerű teremtmények. Én magam is anya vagyok, csak tudom! Látod a bimbóimat? Négy is van belőlük, mindegyik a gyermekem, s én egyformán szeretem őket. Bármennyire is különböznek, mindegyik különleges és kedves nekem. Így van ezzel a te Anyukád is. Attól, hogy kistestvéred lesz, még épp úgy szeret téged. Te pedig mindenkinél jobban fogod szeretni a kisbabát. Vagy ti kislányok, nem épp mindig babázni szeretnétek?
- De igen- felelte Lili- Akkor nem is olyan rossz, az a testvér dolog?
- Egy pocaklakó? A legnagyszerűbb dolog! Tudtad, hogy már most beszélhetsz hozzá? Megsimogathatod...
- És ő érzi, és hallja?
- De még mennyire! Most menj, és nyugtasd meg Anyut, biztosan megbántódott, amikor olyan dacosan elrohantál.
Lili megnyugodott:
- Úgy örülök, hogy találkoztunk, sokkal jobban érzem magam!- sóhajtotta megkönnyebbülten. Még egyszer hátra nézett befelé menet, s a rózsára mosolygott. A konyhából finom illatok terjengtek, Anyu épp ebédet készített a családnak. Amikor megpillantotta, már nagyon bánta, hogy olyan csúnyán viselkedett, nem akarta megbántani őt. Annyira szerette. Odafutott hozzá és átölelte:
- Ne haragudj Anya! Nagyon is örülök a kistestvérnek. Csak attól féltem, hogy engem már nem fogtok úgy szeretni, ahogyan eddig!
Anyu megsimogatta a haját, ő pedig belebújt meleg ölelésébe. Ez volt a nap fénypontja.
- Mi mindig ugyanúgy szeretünk, ezen nem változtat semmi. Persze lehet, hogy néha . . .még annál is jobban!- tréfálkozott, s nagy nevetésbe kezdtek, még meg is csiklandozta egy kicsit. Lili ráhajtotta a fejét Anyu gömbölyű hasára, a nevetés igen jól eshetett a kis pocaklakónak, mert mozogni kezdett, s lábával megérintette Lili arcát:
- De cuki!- nézett Anyura boldogan, most először érezte, milyen sokat is jelent neki, ez a kis pocaklakó.

Ennyi volt, mese volt,
Lili végre boldog volt.
Itt a vége, fuss el véle,
Eltörött a tollam vége.

Doktor Dolittle és az állatok - harmadik rész
Karácsonyi éjfélóra

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 15. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://meseld.hu/

Grafika
Kedvenc mesejelenetek

Ha itt az oldalainkon olvasgatás közben megtetszett egy részlet és szívesen látnád a szobád falán, ne habozz szólni, mi megrajzoljuk!

Szórakozás
Dió Magazin

Gyere és olvasd el a legújabb számunkat! Sok mese, vers és még több ismeretterjesztő olvasmány

Szobai dísz
Poszter mesehősökből

Válaszd ki kedvenc részedet egy meséből és mi megrajzoljuk neked! A végeredmény, akár poszter is lehet, amit nyomtatva szállítunk neked.

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider
Ha érdekelnek kiadványaink és érdekességeink, iratkozz fel leveleinkre. Most letölthető naptárat adunk neked.
A feliratkozóknak automatikusan küldjük a Dió Magazin hónap első napjaiban megjelenő aktuális PDF számát.