Meséld.hu
Mese, nem csak gyerekeknek

Veronika névnap - Január 13.

Kategória:
Találatok: 294
Veronika eredete és jelentése

Veronika eredete és jelentése

A görög eredetű Bereniké név latin alakváltozata. A Bibliához kapcsolódó egyik apokrif irat szerint egy Veronica nevű asszony egy kendőt nyújtott át Jézusnak a keresztúton, és a legenda szerint a kendőn megmaradt Jézus arcmása. A középkorban ezt az arcképet kezdték el Veronikának nevezni, és a nevet tévesen a latin vera (igaz) és icon (kép) szavak összetételeként magyarázni. Jelentése győzelmet hozó, igaz kép.

Milyen tulajdonságokat takar a Veronika név?

Úgy tenni szert hatalomra és fensőbbségre, hogy megőrizze nőiességét. Vágyik a sikerre, ez csak az alkalmazkodóképességén múlik. Választhat az önérvényesítő akarat és a párkapcsolat igénye között. Igazi nő, viszont az egyéni utakat keresi, hangsúlyozza függetlenségét. Fontos számára a szerelem, ez neki nem játék. Nagy benne az érzelmi szabadság igénye és ennek megőrzése. A sikert a párján keresztül érheti el. Ezért olyan párt keres, aki tekintéllyel és népszerűséggel bír a külvilág előtt. Mikor kudarcot vall, minden mindegy alapon képes nagyon agresszív lenni. Nehezen alkalmazkodik, mert képmutatásnak tartja.

A korlátok nélküli szabadság jelölője, könnyedén veszi az életet. Optimista és bizakodó, szereti az élvezeteket, szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Nem tervez hosszú távra, a pillanat örömét élvezi. A szerencse általában mellé szegődik.

Hirdetés

Ez is érdekelhet még