Meséld.hu
Mese, nem csak gyerekeknek

Marcell névnap - Január 9.

Kategória:
Találatok: 25
Marcell eredete és jelentése

Marcell eredete és jelentése

A Marcell a latin Marcellus családnévből származik amely a Marcus továbbképzése. Jelentése Mars hadistennek szentelt, hozzá tartozó, határvidék vagy erdő védője.

Milyen tulajdonságokat takar a Marcell név?

Életfeladata, hogy óvja, védje a családját és barátait. Az olyan sikerre és hatalomra törekszik, amelyet a társadalom elismer. Mindig figyeli környezetének visszajelzéseit, teljes odaadást vár. Képes fanatikusan küzdeni az elveiért. Minden akadályt leküzd. A párjának segítenie kell törekvéseit, ezért csak alárendelt lehet a társa. Ez akkor megy a legkönnyebben, ha van családja. Szenvedélyesen kötődik céljaihoz. Akkor oldja meg jól a feladatát, ha a kapott lehetőségeket mások javára tudja fordítani. A veszélyt is ez jelenti, hiszen ha öncélúvá válik, a sors fogja elvenni tőle a dolgokat. Csapdája az élvezetek túlzott hajszolása lehet.

Másrészt, határozott, kreatív, egyszerű és mégis nagyon összetett egyéniség. Győztes típus, merész és vállalkozó szellemű. Hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, ám szerencséjére ritkán marad alul valamiben a többiekkel szemben.

Hirdetés

Ez is érdekelhet még