Meséld.hu
Mese, nem csak gyerekeknek

Loránd névnap - Január 15

Kategória:
Találatok: 349
Loránd eredete és jelentése

Loránd eredete és jelentése

A Lóránt régebbi magyar alakváltozata, amely a német Roland-nak az "r" és az "l" hang felcserélésével jött létre. Jelentése dicsőség és merészség, kibontva: vakmerőségével dicsőséget szerzett harcos.

Milyen tulajdonságokat takar a Loránd név?

Sorsát a győzni akarás és a harckészség fogja vezérelni. Minden ellenállást megpróbál leküzdeni. Mindent megvalósíthat, amiben feltétel nélkül hisz. Számára csak az eredmények fontosak. Nem tűr ellentmondást, irányítani akar. Csak az lehet jó, amit ő elképzel. Minden ellenállást versenynek fog fel. Párjától is azt várja, hogy higgyen benne és támogassa, bármi legyen is a célja. Nehezen alkalmazkodik, mert képmutatásnak tartja. Ha felismeri, hogy feladata másokért küzdeni, akkor kiteljesedhet. A sikere akkor válik teljessé, ha ezt valakivel együtt vállvetve teszi. Gyakran esik az erőszakosság és az önhittség csapdájába.

Határozott, kreatív, egyszerű és mégis nagyon összetett egyéniség. Győztes típus, merész és vállalkozó szellemű. Hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, ám szerencséjére ritkán marad alul valamiben a többiekkel szemben.

Hirdetés

Ez is érdekelhet még