Meséld.hu
Mese, nem csak gyerekeknek

Fruzsina névnap - Január 1

Kategória:
Találatok: 352
Fruzsina eredete és jelentése

Fruzsina eredete és jelentése

A görög Euphrosziné magyar változata. Jelentése öröm, vidám.
 

Január 1 a népi hiedelem szerin ezen a napon, vagyis Újév napján, ha csillagos az ég, rövid lesz a tél, ha piros a hajnal, szeles lesz az esztendő.

Milyen tulajdonságokat takar a Fruzsina név?

A Fruzsina név olyan személyiség kialakulását támogatja, akinek kiegyensúlyozott, kötelésségtudó, felelősségteljes természete van. Életének kulcsa és lényege a hit és az önbizalom. Türelmes, gyakorlatias gondolkozású, érdemes olyan területen elhelyezkednie, ahol szüksége van ezekre a képességeire és mindenre kiterjedő figyelmére. Könnyen talál kapcsolatokat, vonzza az embereket.. Fontos számára az otthon és a család. Megvannak a szükséges adottságai ahhoz, hogy meleg otthont teremtsen. Jól megérti az embereket, hiszen magas az együttérzésre való készsége, ugyanakkor előfordul, hogy teljesen azonosul mások gondjaival. Ilyenkor sokat gyötri magát esetleg teljesen fölöslegesen.

Feladata, hogy egész életében példát mutasson, hitet adjon környezetében, a családjában vagy a hivatásában. Amennyiben hagyja, hogy segítsék, mindig sikeres lehet. Arra született, hogy szeretetet árasszon a környezetébe. Nagyon könnyen belopja magát az emberek szívébe. Az ő “tehetsége” a szeretet. Vidám természet, de ez sokszor csak “színház”. A csalódásai miatt érzéseit elfojtja, így visszahúzódóvá és emberkerülővé válhat. Könnyen a mártíromság csapdájába eshet.

Hirdetés

Ez is érdekelhet még