Meséld.hu
Mese, nem csak gyerekeknek

Ernő névnap - Január 12.

Kategória:
Találatok: 102
Ernő eredete és jelentése

Ernő eredete és jelentése

A germán eredetű ófelnémet Ernust -ma Ernst- név régi magyar változatából, az Erneszt-ből a XIX. századi nyelvújítás során létrejött magyar névalkotás az "ő" hang kicsinyítőképzős felhasználásával. Jelentése komoly és határozott - különösen a harcban.

Milyen tulajdonságokat takar a Ernő név?

Csak akkor érhet el sikereket, ha azért néznek fel rá amit tud, és amit át tud adni. Fontos számára a kommunikáció és a kapcsolatteremtés. Ezért minden olyan terület megfelelő számára, amelyben emberekkel foglalkozik. Létkérdés lesz életében a környezetében és a családjában betöltött szerepe. Hajlamos lehet a befelé fordulásra és az érzelmei elfojtására. Gyakran tűnhet úgy, hogy a célokért mindent feláldoz. Képes másokért küzdeni, de biztatni kell. Nehezen tud megfelelni az elvárásoknak, ezért nehezen viseli a kritikát. Ilyenkor minden mindegy alapon képes nagyon agresszívan viselkedni és dönteni. Emiatt sokszor elkedvetlenedik és magára marad.

Könnyen felszínre hozzák a tudatalattiban rejlő érzéseket, gondolatokat, nagyon erős az intuíciójuk, szinte belelátnak másokba. Erős akaratukkal szinte hipnotizálni képesek környezetüket, de sosem élnek vissza természetfeletti képességeikkel.

Hirdetés

Ez is érdekelhet még