Tüsi süni almái

Cseh-Dálnoky Zsófia - Tüsi süni almái

Cseh-Dálnoky Zsófia - Tüsi süni almái

Egy napra belebújhatsz a kedvenc állatod bőrébe

Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, a mesebeli kerek erdő közelében, volt egy öreg diófa, s annak tövében élt egy ici-pici sündisznó, Tüsi.

Tüsi nagyon fiatal kis sün volt aprócska, szürke lábacskái voltak, fekete kis pisze orra, a hasa is szürke volt és ami különlegessé tette az, hogy szürke-tüskés kabátkája volt.
Mesebeli kerek erdő minden kis lakójával igen jó barátságban volt, a nagy Brumi úrral a medvével, Mogyival a mókussal, Tappanccsal a nagy ugrólábú nyúllal és Uhuval a bagollyal.
Ősz volt, mikor Ősz leány ezerszínű színekkel festette ecsetjével az erdő minden fájának levelét. Így a juharfa vöröses színben pompázott, büszkén rázta vöröses fejét, a tölgyfának meg sárga, vörösesbarna lett a koronálya.
Nemcsak varázslatos színekben pompázott ilyenkor az erdő, hanem különféle terméssel ajándékozta meg a kis lakókat. Az öreg fenyőfa tobozzal kedveskedett Mogyinak, a tölgy tölgy apró makkokat ajándékozott Turcsinak, az ügyes orrával gombákat kitúró vaddisznónak és az erdő melletti kis almafa meg édes-piros almákat adott Tüsinek.
-Gyertek, gyertek barátaim, megértek az almáim! Segítsetek összeszedni!-kiáltotta Tüsi barátainak. Tüstént szaladt a négy jó barát a kis sün segítségére. Létrát is hoztak magukkal. Brumi úr két hatalmas mancsával szedte a lédús almákat. Tappancs és Mogyi egymást felváltva mászott fel a nagy létrára. Uhu meg hatalmas csőrével segített. Tüsi szíve megtelt meleg szeretettel, hogy igaz barátai vannak. A kis sün tartotta a többieknek a kosarát.
-Kész vagyunk!-kiáltotta boldogan mindenki.
-Gyertek be hozzám mindnyájan és míg jóízűen beszélgettek azalatt almáspitét sütök és elosztjuk az almát igazságosan-szólt Tüsi.
-Köszönjük szépen-válaszolták a barátai és követték a kis sünt az otthonába.
-Nagyon szép a lakásod-mondták neki elismerően. Volt ott egy szépen megvetett puha ágy, rajta puha takaró és kispárna, asztal székekkel és egy nagy szekrény.
Tüsi hozzáfogott a sütemény készítéséhez; Uhu, aki a legbölcsebb volt közülük, igazságosan elosztotta a termést, a többiek ezalatt megbeszélték a nap igen fontos eseményeit.
Míg sült a pite és lágy illata szállt a kis sün otthonában, az öt jó barát szívében melegséget érzett, a szeretet melegét. Pirkadatig beszélgettek, majd édes álomra hajtották fejüket.

Vége

0
Megosztás