Meséld.hu
Mese, nem csak gyerekeknek

Hirdetés

Mester Györgyi: A szegények karácsonya
Galantusz Grafika illusztráció

A szegények karácsonya

Mester Györgyi: A szegények karácsonya

A település minden tekintetben kicsi volt, csupán egy volt benne nagy, a szegénység.

A néhány módosabb gazda csak azért nem költözött el onnan, mert földjeik a faluhoz kötötték őket.

A község vezetője - a településhez hasonlóan -, kicsi volt, alacsony termetű, vézna emberke, de külső adottságait ellensúlyozván, nagy szívvel rendelkezett, ami folyton jó cselekedetekre sarkallta.

Mester Györgyi: A szökevény űrhajócska
Galantusz Grafika illusztráció

A szökevény űrhajócska

Mester Györgyi: A szökevény űrhajócska

Az űrállomáson rendezett sorokban, szépen, egymás mellett álldogáltak a kísérleti célra szánt űrhajók. Kisebbek, nagyobbak, aszerint, hogy milyen célra tervezték, szerelték össze őket.

Mese a vírusról - Sugi

Mester Györgyi: Mese a vírusról - Sugi

az Univerzum kapitányának legkisebb leánytestvére volt. Ő ugyan „Hugi"-nak hívta, de a kislány ragaszkodott a „Sugi" becenévhez, amit különleges képességeire tekintettel, a „Supergirl" elnevezésből rövidített le.

Suginak a nagy univerzumon belüli feladata a gyönyörű kék bolygó, a Föld felügyelete volt. Ő vigyázott rá, hogy rendben menjenek a dolgok, átlátszóan kristálytiszta legyen minden víz a Földön, zöldelljenek a fák, bokrok, pergőszemű maradjon a homok a sivatagokban, és persze nem utolsósorban, az - odaföntről csupán bogár nagyságúnak látszó - emberek és állatok boldogan és egészségesen éljenek.

Mester Györgyi: Sárkányka - Galantusz Grafika Munka
Galantusz Grafika illusztráció

Sárkányka

Mester Györgyi: Sárkányka

A sárkánycsalád egy hatalmas, vadregényes erdőkkel körülvett sziklás hasadékban élt emberemlékezet óta. Az egész rengeteget ők uralták, a helyet nem is említette másként a köznyelv, mint a Sárkányok földjét.

Az apa négy-, az anyasárkány háromfejű volt. Öt gyermekük között akadt négy- meg háromfejű is, aszerint, hogy melyik szülőjükre hasonlítottak. Ugyanakkor a legkisebb sárkánylány csupán egyetlen, habár igen csinos fejecskével rendelkezett. Szegény, szomorkodott is eleget, hogy - a szokásostól eltérően - neki csak egyetlen fej nőtt a nyakán.