Meséld.hu
Mese, nem csak gyerekeknek

Hirdetés

Galambos Berni: Fűszeres mese
Galantusz Grafika illusztráció

Fűszeres mese

Galambos Berni: Fűszeres mese

Már megint közeledett a karácsony, ott lépdelt furcsán suta lépteivel az erdő alján, a fenyők alatt, és megölelte azokat, akik szeretetre vágytak. A tél derekán az öreg tölgyes is rendesen behavazódott. A kis manócskák erdei kötélpályákat és hágcsókat építettek ki, és azon közlekedtek, mert a vastag, kemény hó a feje búbjukig ért. A hágcsókat tarka, színes lampionokkal díszítették, amelyek egészen Nyanyar házáig vezettek.

Galambos Berni: Medve, hagyma, hagyj ma!
Galantusz Grafika illusztráció

Medve, hagyma, hagyj ma!

Galambos Berni: Medve, hagyma, hagyj ma!

Az erdő tölgy és gyertyánfái kipattanó rügyekkel köszöntötték a tavaszt. Az odvas keltike, a tüdőfű és a salátaboglárka versenyre keltek ebben a nagy ünneplésben. Vajon melyikük köszönti szebben a napsugarakat?

 Az erdő alját elborította az összefüggő zöld szőnyeg, és erős illatot árasztott magából. A kis tavaszi virágok is innen kukucskáltak ki, mintha csak kiabálták volna, hogy nekünk is adj teret, nekünk is!

Kéregmanó

Galambos Berni - Kéregmanó

Kéregmanó a Nagy Öreg Tölgyben szundikált. A hőscincért kérte meg, hogy ébressze már fel, ha itt lesz az újabb kéregújítás ideje, mert nagyon szeretett lustálkodni.

Ugye nem is gondoltad, hogy ilyen manók is léteznek!
Akkor én most megsúgom neked, hogy minden fában lakik egy manócska.